Aktualno

Pleteni copatki predani SB SG

Pleteni copatki predani SB SG

Pleteni copatki udeleženk študijskega krožka predani slovenjgraški bolnišnici oziroma Oddelku za ginekologijo in porodništvo.

6. junija je v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec potekala razstava in obenem predaja spletenih copatk, ki so jih Oddelku za ginekologijo in porodništvo, podarile pridne Muce copatarice. Muce Copatarice so pletilje, ki se srečujejo v okviru študijskega krožka Pletem in razveseljujem. Spletle in podarile so nam 600 parov copatk, zase pa pravijo, da se še ne bodo ustavile in bodo s pletenjem nadaljevale tudi v prihodnje.

Študijski krožek poteka pod okriljem slovenjgraškega javnega zavoda Mocis in mentorice Sonje Lakovšek. Obiskuje ga 15 članic iz različnih koroških krajev.

Kristina Navotnik iz Mocisa, organizatorka izobraževanja odraslih, nam je razložila, da so se v začetku srečevale vsak teden po dve do tri ure, da so se naučile plesti. Naučile so jih  Angela Korat, Irena Peruš in Bernarda Jerič, vse tri z Gortine pri Muti, ki še danes pletejo copatke za novorojenčke, ki prijokajo na svet v slovenjgraški bolnišnici. Ženske so bile pridne in napletle 600 parov copatk . Nosilec projekta »Študijski krožki« je Andragoški center RS.  Izvedba študijskih krožkov je sofinancirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in je za udeležence brezplačna, je še povedala Navotnikova.

V imenu vseh zaposlenih v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec se pridnim pletilkam, ki imajo zlato srce, najlepše zahvaljujemo.

Oddelki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec