Ambulante oddelka

Ginekološka specialistična ambulanta

Delovni čas: vsak dan od 8.00 do 14.30.
Za pregled se ni potrebno predhodno naročiti. Za nujna stanja obratuje ambulanta ves čas, ne glede na uro prihoda. V ambulanti dela specialist ali specializant ginekologije in porodništva po mesečnem razporedu.

Perinatalni dnevni center

Delovni čas: vsak dan od 8.00 do 14.30.
Tu potekajo pregledi nosečnic s težavami, ki so noseče 23. tednov ali več ter pregled nosečnic ob in po predvidenem datumu poroda. Delo opravlja dežurni porodničar.Za pregled se predhodno ni potrebno naročiti, pacientke so pregledane isti dan, potrebujejo pa napotnico. Nosečnice, pri katerih gre za stanje po carskem rezu ali nosečnice s plodom v medenični ali prečni vstavi napoti ginekolog v PDC že v 36. tednu nosečnosti, da se dogovorimo o načinu poroda. Sicer začnemo voditi post terminsko nosečnost ob dopolnjenem 40. tednu nosečnosti, izjemoma tudi prej (odsotnost izbranega ginekologa). Nosečnice, ki želijo roditi v vodi, se tu pogovorijo z babico, ki glede na sprejete smernice oceni, če je porod v vodi pri določeni nosečnici primeren. Če je, potrebuje pred takim porodom izvid testiranja za okužbo s Hepatitisom C in HIV (samoplačniško, zavod za transfuzijo).

Kolposkopska ambulanta

Delovni čas: dvakrat mesečno 8.00 do 14.30.
Tu potekajo pregledi bolnic, pri katerih je potrebna kolposkopska diagnostika oz. ciljana biopsija materničnega vratu, glede na Smernice obravnave predrakavih sprememb na materničnem vratu. Nosilca dela sta Silvestra Kašnik Čas,dr.med. in Franc Pristovnik,dr.med., oba specialista ginekologije in porodništva.

Uroginekološka ambulanta

Delovni čas: dvakrat mesečno od 8.00 do 14.30.
Tu poteka obravnava motenj statike medeničnega dna in urinske inkontinence. Nosilci dela so prim.asist.mag. Marijan Lužnik, dr.med., Ksenija Kardoš Mohorko, dr.med. in Nadja Kukovič, dr.med, vsi specialisti ginekologije in porodništva.

Ambulanta za patologijo maternične votline

Delovni čas: dvakrat mesečno 8.00 do 11.00.
Tu poteka obravnava vseh bolnic, ki imajo v pomenopavzi ultrazvočno vidno zadebeljeno sluznico v maternici in so brez težav; bolnic z sumom na pregrado v maternici in ostali ultrazvočni pregledi maternične votline, kjer ni potrebna nujna obravnava. Nosilki dela sta Branka Verdnik Golob,dr.med. in Helena Šavc,dr.med., obe specialistki ginekologije in porodništva.

Ambulanta za neplodnost

Delovni čas: dvakrat mesečno od 8.00 do 11.00.
Tu poteka obravnava neplodnega para. Na prvi pregled se morata zglasiti oba s partnerjem, ki mu napotnico za pregled izda izbrani osebni zdravnik. V okviru prve obravnave bomo opravili anamnezo (pogovor o težavah, zdravstvenem stanju, dosedanjih preiskavah in zdravljenju), klinični in usmerjen ginekološki pregled, ginekološki ultrazvok (tudi 3D UZ maternične votline), ter po potrebi opravili tudi preiskave krvi (osnovne, hormonski status). Pri partnerju bomo opravili tudi splošni in usmerjen klinični pregled in spermiogram (priporočljiva je 3-5 dnevna spolna abstinenca). Na osnovi prve obravnave bomo izdelali načrt nadaljnjih diagnostičnih in terapevtskih postopkov. Nosilka dela je Sabina Čas, dr.med., specialistka ginekologije in porodništva.

Ambulanta za menopavzo

Delovni čas: dvakrat mesečno od 8.00 do 11.00.
Namenjena bo ženskam, ki so v menopavzi ali perimenopavzi. V ambulanti bomo obravnavali probleme, ki jih v zvezi z menopavzo lahko pomaga zmanjševati ali odpravljati ginekolog. Opravljali bomo svetovanje o tem, kakšne spremembe v življenje ženske prinaša ta pomembna sprememba, kaj se dogaja tik pred in takoj po menopavzi. Kako simptome menopavze prepoznati in kako ločiti simptome menopavze od drugih sprememb, ki se pogosto pojavljajo v tem življenjskem obdobju. Svetovali bomo kako je možno simptome menopavze in pozne posledice menopavze zdraviti; tako z naravnimi pripravki, kot s hormonsko nadomestno terapijo. Svetovali bomo tudi o tem kakšna tveganja lahko prinaša zdravljenje simptomov, kot tudi kakšna tveganja prinaša ne-zdravljenje simptomov menopavze. Naša ambulanta bo namenjena tudi obravnavi težav povezanih s spolnostjo v menopavzi. Nosilec dela je mag. Frenk Krištofelc, dr.med., specialist ginekologije in porodništva.

Ambulanta za mladostnice

Delovni čas: dvakrat mesečno od 8.00 do 14.30.
Namenjena je preventivnim in kurativnim pregledom mladostnic. Izvajali bomo svetovanje glede spolnosti, kontracepcije ter preprečevanja spolno prenosljivih bolezni. Obravnavali bomo mladostnice od 11.-18. leta starosti z motnjami menstrualnega ciklusa (menoragija, dismenoreja…), primarno ali sekundarno amenorejo, sindromom policističnih ovarijev, ...  Namenjena je tudi deklicam s predpubertetnimi motnjami (prezgodnja puberteta, vulvovaginitisi, vaginalna krvavitev, adhezije labij…). Nosilka dela je asist. Ana Ranc,dr.med., specialistka ginekologije in porodništva.

Dispanzer za žene

Delovni čas: v torek, sredo in petek od 8:00 do 14:30, ob ponedeljkih in četrtkih pa popoldne, od 11:30 do 19:30.
Tu potekajo preventivni in kurativni pregledi tistih žensk, ki imajo izbranega ginekologa v naši bolnišnici. Delo opravljajo vsi specialisti in specializanti ginekologije in porodništva, po mesečnem razporedu.

Dispanzer za žene - stanje opredeljenih na dan: 1.12. 2018

Predstojnica oddelka
<span>Katja Juvan</span>, dr. med. <span>Katja Juvan</span>, dr. med.
Katja Juvan, dr. med.
 
Glavna medicinska sestra
<span>Pavla Kogelnik</span>, dipl.m.s. <span>Pavla Kogelnik</span>, dipl.m.s.
Pavla Kogelnik, dipl.m.s.
 
Vodilna administratorka – tajništvo
<span>Andreja Fužir</span>, zdravstveni administrator <span>Andreja Fužir</span>, zdravstveni administrator
Andreja Fužir, zdravstveni administrator
 
stavba-c
Telefon oddelkov
 02 88 23 400
Oddelek za otročnice
 02 88 23 621
Odsek za ginekologijo in ogroženo nosečnost
 02 88 23 622
Porodni blok
 02 88 23 445 (24ur)
Pisarna oddelka
 02 88 23 446 (le do 15h)
Dispanzer za žene (sestra)
 02 88 23 447
Ginekološka specialistična ambulanta (sestra)
 02 88 23 624
Naročanje za ginekološke preglede
  02 88 23 542
OBISKI
  • od 11.00 do 13.00
  • od 17.00 do 19.00
Perinatalni dnevni center
  • vsak dan od 8:00 do 14:30
Uroginekološka ambulanta
  • dvakrat mesečno 8:00 do 14:30
Ambulanta za patologijo maternične votline
  • dvakrat mesečno 8:00 do 11:00
Ambulanta za neplodnost
  • dvakrat mesečno od 8.00 do 11.00
Ambulanta za menopavzo

 dvakrat mesečno od 8.00 do 11.00

Ambulanta za mladostnice
  • dvakrat mesečno od 8.00 do 14.30
Dispanzer za ženske
  • (dopoldan) v torek, sredo in petek od 8.00 do 14.30
  • (popoldan) v ponedeljek in četrtek od 11.30 do 19.30