Centralna lekarna

Predstavitev

Bolnišnična lekarna oskrbuje oddelke in enote z zdravili, galenskimi in magistralnimi pripravki, prehranskimi dopolnili, živili za posebne prehranske namene, medicinskimi pripomočki, reagenti, kemikalijami in biocidi. Posebej zahtevni področji dela v lekarni sta priprava zdravil s citotoksičnimi učinkovinami ter izdelava drugih zdravil po aseptičnem postopku. Lekarna opravlja materialno knjigovodstvo ter druga statistična in administrativna dela v zvezi z nabavo in izdajo zdravil in drugega zdravstvenega materiala ter sodeluje pri pripravi in izvedbi javnih naročil. Pomembno področje dela v lekarni je tudi posredovanje strokovnih informacij in sodelovanje z drugimi strokovnimi delavci bolnišnice v prizadevanju za večjo varnost in stroškovno učinkovitost terapije z zdravili.

Centralna lekarna

  • Odsek za preskrbo z zdravili in ostalim medicinskim materialom
  • Odsek za pripravo individualnih terapij
  • Enota za klinične študije
Osebje

Darja Grah, mag. farm.

Bolnišnična farmacija na Koroškem

Začetek bolnišnične dejavnosti na Koroškem sega v leto 1419, ko je oficial slovenjgraške gosposke, Janez iz Loke, ustanovil meščanski špital za oskrbo in nego obubožanih in revnih meščanov Slovenj Gradec.

Predvojna lekarna se je nahajala v stari stavbi bolnišnice. Delo so prvotno opravljale redovnice, kasneje priučen kader, nato pa farmacevtski tehnik. Leta 1951 je vodstvo lekarne prevzel diplomiran farmacevt. Leta 1991 smo se že preselili v nove, moderno urejene prostore v zgradbi otroškega oddelka.

Trenutno lekarna zaradi adaptacije stavbe deluje na več začasnih lokacijah.

Predstojnica Centralne lekarne
<span>Darja Grah</span>, mag. farm. <span>Darja Grah</span>, mag. farm.
Darja Grah, mag. farm.
 
stavba-c
Centralna lekarna
  • Od ponedeljka do petka od 7.00 do 16.00
  • Sobote, nedelje in prazniki – zaprto