Aktualno

Aktualne informacije

Aktualne informacije

V SB Slovenj Gradec smo zadnji teden opazili povečan priliv pacientov s sumom na COVID-19 iz celotne regije. Med 28.9. in 4.10.2020 smo opravili 109 brisov na SARS-CoV-2, okužbo pa potrdili pri 8 pacientih - kar je enako kot v celotnem obdobju prvega vala spomladi. Da bi ohranili enak nivo oskrbe urgentnih pacientov, smo morali v Urgentnem centru razširiti »sivo cono« (9 prostorov) in jo kadrovsko okrepiti z osebjem iz različnih oddelkov. Z današnjim dnem pa smo se aktivirali kot COVID bolnišnica - v preurejenem traktu Oddelka za interno medicino dodatno zagotavljamo delovanje COVID oddelka z 10 navadnimi posteljami (»rdeča cona«).

Zaradi celotne situacije v regiji imamo tudi pri nas precejšnje pomanjkanje kadra (v različnih oblikah bolniškega staleža je 10% zaposlenih), čeprav so aktivno oboleli za COVID-19 med zaposlenimi le štirje. Vsi so se okužili v domačem okolju, v bolnišnici pa do prenosov ni prišlo – na kar smo izredno ponosni.

Paciente in njihove spremljevalce še naprej prosimo, da nam pomagajo preprečiti vnos virusa v bolnišnično okolje - z doslednim upoštevanjem predpisanih ukrepov, še posebej glede obnašanja v bolnišnici.