Aktualno

OBVESTILO O SPREMENJENJEM POTEKU DELA V PSIHIATRIČNI AMBULANTI TEKOM EPIDEMIJE

OBVESTILO O SPREMENJENJEM POTEKU DELA V PSIHIATRIČNI AMBULANTI TEKOM EPIDEMIJE

Obveščamo vas, da v psihiatrični ambulanti Splošne bolnišnice Slovenj Gradec ponovno izvajamo tudi nenujne preglede v času epidemije. O obravnavi boste telefonsko obveščeni. Do konca epidemije ambulanta poteka le v dopoldanskem času. Ob večjem obsegu izvajanja osebnih pregledov bomo zaradi zagotavljanja tekočega delovnega procesa v ambulanti omejili dosegljivost po telefonu.

Za naročanje bomo do nadaljnjega dosegljivi vsak delovnik dopoldne 8.00 do 11. 00 ure.

Stanja, ki potrebujejo nujno bolnišnično zdravljenje (npr. akutna psihoza, akutna samomorilna ogroženost) se napoti direktno v urgentno psihiatrično ambulanto, ki deluje 24 ur (Odd.za psihiatrijo UKC MB, PB Vojnik). Napotnica v teh primerih ni nujno potrebna.

NAVODILA PACIENTOM

- Pregled je mogoč le po predhodni telefonski najavi.
- Na preglede prihajajte zdravi, ob morebitnem obolenju telefonsko obvestite medicinsko sestro v ambulanti.
- Dan pred pregledom bodite dosegljivi na telefon in pričakujte, da vas pokličemo ter potrdimo termin za pregled v ambulanti.
- Na preglede prihajajte točno, saj v primeru zamude, časa obravnave zaradi izvajanja ukrepov za preprečevanje okužbe v večini primerov ne bomo mogli podaljšati.
- Na pregled pridite z ustrezno varovalno opremo (zaščitna maska).
- Ob prihodu si obvezno razkužite roke.
- V čakalnici in ob vstopu v ambulanto upoštevajte ustrezno socialno razdaljo (min. 1,5 m). Prosimo, da v čakalnici uporabljate le stole, ki niso označeni z opozorilnim trakom.
- S seboj prinesite le najnujnejše stvari.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in upoštevanje navodil!