Aktualno

Otvoritev razstave »Znanost skozi umetnost«

Otvoritev razstave »Znanost skozi umetnost«

Društvo Koroška akademija znanosti in umetnosti (KAZU) je bilo ustanovljeno v letu 2017 z namenom spodbujati in pospeševati ustvarjalno sodelovanje koroških doktorjev znanosti in vrhunskih umetnikov. S tem se krepi njihov prispevek k razvoju znanstvene misli in umetniške ustvarjalnosti na Koroškem. V dobrih dveh letih delovanja smo v Društvu KAZU izvedli predavanja članov z najrazličnejših znanstveno-raziskovalnih področij, izvedli tri projekte, sodelovali pri različnih razpisih in pomagali nekaterim drugim društvom pri prijavah na razpise.

Tokrat želimo Društvo KAZU predstaviti še širše, skozi razstavo avtorja in člana društva dr. Naceta Pušnika. Ideja in namen razstave je, da širše občinstvo spozna člane in njihovo znanstveno-raziskovalno ter pedagoško delovanje. S tem, menimo, se bomo ljudem približali in tako še dodatno vzpodbujali možnosti sodelovanja in povezovanja širom koroške regije. 

Na razstavi »Znanost skozi umetnost« se skozi grafično oblikovanje predstavlja 26 članov Društva KAZU. Vsako področje ima svoje specifike, ki jih je avtor razstave želel prikazati skozi zanimive, na trenutke morda humorne, slike. Plakati omogočajo razmislek o različnih področjih in predvsem želijo vzpodbujati pozitiven odnos do znanosti in umetnosti, ki je za razvoj družbe izjemnega pomena. 

Vabljeni na odprtje razstave, ki bo 8. novembra ob 18. uri v pritlični prostorih
Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Oddelki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec