Aktualno

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije obiskala Splošno bolnišnico Slovenj Gradec
Helena Slemenik
/ Categories: Aktualno

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije obiskala Splošno bolnišnico Slovenj Gradec

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je danes, 28. novembra 2019, v okviru delovnega obiska gostila predsednico Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenko Čebašek-Travnik, dr. med.

Dr. Jana Makuc, dr. med., univ. dipl. biol., strokovna direktorica Splošne bolnišnice Slovenj Gradec: »Delovni sestanek je bil precej intenziven in ocenjujem da tudi uspešen, saj smo s predsednico Zdravniške zbornice izmenjali pomembne informacije. Predstavili smo ji bolnišnico in aktualno problematiko, ki je povezana s pomanjkanjem in posledično preobremenjenostjo zdravnikov, zlasti internistov. Dotaknili smo se različnih sistemskih težav, kjer zbornica sodeluje pri iskanju rešitev. Govorili smo o spremembah na področju specializacij, iskanju privlačnih možnosti za mlajše kolege, možnosti za razbremenitev ipd. Zelo dobro se mi zdi, da se poskuša zbornica na tak način približati članom in pridobiva informacije neposredno na terenu.«

Dr. Zdenka Čebašek Travnik se je po sestanku z vodstvom bolnišnice udeležila simpozija o možganski kapi, ki ga je organiziral Zavod Simpozija v sodelovanju s Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. Simpozij, kjer je bila predstavljena celostna problematika obravnave možganske kapi, je potekal v amfiteatru slovenjgraške gimnazije.

 

Previous Article Zavihajmo rokave! Cepimo se
Next Article Prim. Davorin Benko, dr. med., prejemnik odličja Zdravniške zbornice Slovenije
Print
128 Rate this article:
No rating