Aktualno

SB Slovenj Gradec dobro dela

SB Slovenj Gradec dobro dela

Danes, 7.10. 2020, se je na delovnem obisku na Koroškem mudila ministrska ekipa predsednika vlade Janeza Janše s sodelavci. Splošna bolnišnica Slovenj Gradec je gostila ministra za zdravje Tomaža Gantarja. Sestal se je z vodstvom bolnišnice, predstojniki oddelkov in predstavniki zdravstvene nege. Seznanili so ga s trenutno organizacijo dela v bolnišnici zaradi covida-19 in pomanjkanja zdravstvenega kadra ter ostalimi perečimi vprašanji: ohranitev mikrobiološkega laboratorija, neuspešen razpis za direktorja, prostorska in kadrovska stiska na Urgentnem centru ter nujno potrebna novogradnja kirurškega bloka z nadomestno stavbo.

Zaradi nedavno sprejetega Predloga novele Zakona o nalezljivih boleznih si je minister ogledal mikrobiološki laboratorij, kjer je izpostavil, da v primerih dobro delujočih laboratorijev, ne vidi potrebe po njihovem ukinjanju oziroma reorganizaciji. Predlog novele Zakona bo po njegovih zagotovilih v tem delu spremenjen. Glede novogradnje kirurškega bloka je prisotne seznanil z uvrstitvijo med strateške prioritetne naložbe.

Za izjavo za medije je minister Gantar sporočil, da je od danes naprej Črna na Koroškem zaradi novega koronavirusa razglašena za ogroženo območje, kar pomeni še dodaten izziv za Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kot regionalno bolnišnico. Minister za zdravje Gantar je poudaril, da je ne samo Slovenija, ampak celotna država na preizkušnji, kjer bo pomembno dobro sodelovanje.