Aktualno

Sporočilo za javnost, 25.3.2020

Sporočilo za javnost, 25.3.2020

Spoštovani, včeraj smo v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec opravili 68 testov na Covid-19, vsi testi pri zaposlenih so bili negativni. Hospitalizirali pa smo pacienta, ki je bil pozitiven z zanki bolezni dihal, danes pa je bil premeščen v UKC Maribor, skladno s protokolom.

Še vedno opažamo porast števila pozitivnih oseb v regiji, kar nakazuje na to, da se vsi ne držimo dosledno danih strokovnih navodil, virus pa se močno širi v populaciji.

Trudimo se, da izobražujemo in vzgajamo tudi lastne zaposlene, da spoštujejo priporočila in navodila v času epidemije Covid-19. Vsako nespoštovanje navodil, predvsem pri zdravstvenih delavcih, ni dopustno, zato opozarjamo na odklone in ponovno apeliramo na dosledno spoštovanje navodil.

Vse paciente prosimo, da spoštujejo navodila osebja ob vstopu v bolnišnico.

Pacienti, ki potrebujejo nujne zdravstvene storitve, bodo triažirani pred Urgentnim centrom, če pri njih ne bo suma na okužbo z virusom Covid-19, bodo napoteni na staro kirurško urgenco ali IPP v pritličju internega oddelka.
Zaradi potreb pacientov bomo določene storitve pod nujno in zelo hitro izvajali še naprej, tako da prosimo paciente, da so dosegljivi na kontaktne številke in se dogovorijo z osebjem za obravnave.

Preventivno bomo vse paciente en dan pred operativnim posegom testirali, da čim bolj zmanjšamo tveganje za njihovo zdravje.

Trudimo se, da opravimo čim več storitev za naše paciente, ker vemo, da potrebujejo naše storitve, epidemiji pa še ni videti vrha.

Pacienti pri katerih obstaja sum, na okužbo s Covid-19, pa so obravnavani v Urgentnem centru.

Ostanite zdravi.

Slovenj Gradec, 25. 3. 2020.

Oddelki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec