Aktualno

Svetovni dan varnosti pacientov - 17. september

Svetovni dan varnosti pacientov - 17. september

Letošnji Svetovni dan varnosti pacientov (17. september) je posvečen varnosti zdravstvenih delavcev, saj je ta pogoj za varnost pacientov. Še posebej je bila na preizkušnji v času epidemije COVID-19. Svetovna zdravstvena organizacija bo ta dan letos obeležila pod sloganom »Varni zdravstveni delavci, varni pacienti«.

V SB Slovenj Gradec smo se zato letos odločili posvetiti ta teden razmišljanju, pogovorom in pridobivanju stališč ter predlogov za izboljšanje lastne varnosti. V tem tednu smo organizirali več aktivnosti:

  • osveščanje zaposlenih in pacientov o tem, da je varnost zaposlenih v zdravstvu neposredno povezana z varnostjo pacientov, in pozivanje, da o tem spregovorimo. Na to bodo opozarjali plakati v avli, na oddelkih in na spletni strani bolnišnice;
  • anketiranje zaposlenih - mnenje o lastni varnosti v bolnišnici;
  • spletno anketiranje pacientov – mnenje o varnosti v bolnišnici v času epidemije COVID-19. Povezava do ankete bo na spletni strani bolnišnice od ponedeljka, 14.9. do petka, 18.9.2020 (POVEZAVA DO ANKETE);
  • 14. in 16. septembra bo v bolnišnici potekal tečaj za notranje presojevalce sistema kakovosti;
  • 17. septembra bomo izvedli interne delavnice o uporabi osebne varovalne opreme;
  • 18. septembra bo za zaposlene organizirano predavanje z naslovom: Duševno zdravje med epidemijo COVID-19, predavateljici bosta Vesna Navotnik, spec. klinične psihologije, in Linda Orešnik, dr. med., spec. psihiatrije.

Oddelki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec