Ceniki storitev

Samoplačniške storitve

V SB Slovenj Gradec pacientom nudimo tudi posamezne samoplačniške storitve. Gre za zdravstvene storitve, ki niso pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja ali pa so pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in zanje obstaja čakalna doba, pacient-samoplačnik pa si želi hitrejšo obravnavo. Pacient se za samoplačniško storitev odloči prostovoljno, kot dokazilo, da je seznanjen z vsemi pogoji opravljanja storitve, pred izvedbo te storitve podpiše tudi izjavo. Uporabnik samoplačniških storitev (samoplačnik) je njihov plačnik. S podpisom navedene izjave tudi potrjuje, da za opravljene plačljive zdravstvene storitve ne bo zahteval povračila plačanega denarja od Ministrstva za zdravje ali od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije oz. od zdravstvene zavarovalnice. Glede možnosti izvedbe samoplačniške storitve se je potrebno predhodno dogovoriti z oddelkom.

Pacient je za opravljeno storitev samoplačnik tudi v primeru, ko ne gre za nujno medicinsko pomoč ali neodložljive zdravstvene storitve, za to obravnavo pa ni imel veljavne napotnice. V kolikor nima urejenega prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja je samoplačnik za doplačilni del, ki bi ga sicer krilo prostovoljno zdravstveno zavarovanje.   

Samoplačniške storitve izvajamo izven ordinacijskega časa, ki ga imamo dogovorjenega z ZZZS.

Za samoplačniške storitve, opravljene v okviru hospitalne obravnave, je potrebno plačilo po predračunu že pred pričetkom izvedbe zdravstvene obravnave. Za nekatere druge storitve (npr. koriščenje nadstandardne namestitve, sobivanje oseb, ki ni krito s strani zdravstvene zavarovalnice ipd.) pa je pred samim koriščenjem storitve potrebno vplačilo akontacije.

Ostale opravljene samoplačniške storitve se plača po opravljeni storitvi bodisi na oddeleku, kjer jo boste opravili ali v centralni blagajni bolnišnice (z gotovino ali s plačilnimi karticami).

Za informacije glede možnosti izvedbe zdravstvenih storitev, ki bi jih želeli opraviti samoplačniško, lahko pokličete vsak delovni dan od 8.00 do 11.00 na telefonsko številko 02-8823-563 ali pišete na naslov info@sb-sg.si .


CENIKI 

- Cenik samoplačniškega testiranja na COVID-19

CENIK SMP - CELOTNI

CENIK OSTALI PLAČNIKI

CENIK OKREPČEVALNICA 

CENIK VENA KAVA 

 

 

Oddelki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec