Ambulanta za psihiatrijo

OBVESTILO O SPREMENJENJEM POTEKU DELA V PSIHIATRIČNI AMBULANTI TEKOM EPIDEMIJE

Obveščamo vas, da v psihiatrični ambulanti Splošne bolnišnice Slovenj Gradec ponovno izvajamo tudi nenujne preglede v času epidemije. O obravnavi boste telefonsko ali pisno obveščeni obveščeni. Do konca epidemije ambulanta poteka le v dopoldanskem času. Ob večjem obsegu izvajanja osebnih pregledov bomo zaradi zagotavljanja tekočega delovnega procesa v ambulanti omejili dosegljivost po telefonu.

Za naročanje bomo do nadaljnjega dosegljivi vsak delovnik dopoldne 8.00 do 11. 00 ure.

Stanja, ki potrebujejo nujno bolnišnično zdravljenje (npr. akutna psihoza, akutna samomorilna ogroženost) se napoti direktno v urgentno psihiatrično ambulanto, ki deluje 24 ur (Odd.za psihiatrijo UKC MB, PB Vojnik). Napotnica v teh primerih ni nujno potrebna.

NAVODILA PACIENTOM

- Pregled je mogoč le po predhodni telefonski najavi.
- Na preglede prihajajte zdravi, ob morebitnem obolenju telefonsko obvestite medicinsko sestro v ambulanti.
- Po pošti boste prejeli pisno obvestilo o fiksnem terminu storitve (datum, ura) in vprašalnik, ki ga izpolnjenega prinesite s seboj na obravnavo, s seboj prinesite tudi vabilo na pregled. Brez teh dokumentov vstop v bolnišnico ni mogoč.
- Na preglede prihajajte točno, saj v primeru zamude, časa obravnave zaradi izvajanja ukrepov za preprečevanje okužbe v večini primerov ne bomo mogli podaljšati.
- Na pregled pridite z ustrezno varovalno opremo (zaščitna maska).
- Ob prihodu si obvezno razkužite roke.
- V čakalnici in ob vstopu v ambulanto upoštevajte ustrezno socialno razdaljo (min. 1,5 m). Prosimo, da v čakalnici uporabljate le stole, ki niso označeni z opozorilnim trakom.
- S seboj prinesite le najnujnejše stvari.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in upoštevanje navodil!

 

Predstavitev

Obveščamo vas, da Ambulanto za psihiatrijo najdete na novi lokaciji.
Nahaja se v 3. nadstropju kirurškega bloka.

Kako do nas: Skozi glavni vhod na desno do stopnišča, kjer se po stopnicah ali z dvigalom vzpnete v 3. nadstropje. Ambulanta se nahaja desno.

Psihiatrična ambulanta v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec je namenjena odraslim osebam za obravnavo psihiatričnih motenj s poudarkom predvsem na stresnih, anksioznih in razpoloženjskih motnjah pa tudi psihotičnih motnjah in demenci.

Napotnice za pregled in zdravljenje pri psihiatru ne potrebujete, razen v kolikor Vaš osebni zdravnik potrebuje informacijo glede diagnoze, zdravljenja, mnenja o delazmožnosti ali mnenja za invalidsko komisijo in podobno.

Napotnica je smiselna v primeru nujnih pregledov. Če je pregled nujen, Vas pregledamo še isti dan ali v roku nekaj dni odvisno od vašega psihičnega stanja.

Nujnost pregleda je vezana na Vaše psihično stanje (npr. samomorilnost, psihotična simptomatika…) in ne na pravno-formalne okoliščine (npr. za potrebe mnenja za invalidsko ali zdravniško komisijo).

Prosimo, da se za pregled vedno predhodno dogovorite in se držite dogovorjenega termina.

Ob pregledu Vas prosimo, da poveste, če izvid potrebujete za svojega izbranega zdravnika splošne medicine.
Namen prvega pregleda je ocena psihičnega stanja, svetovanje, v kolikor je potrebno tudi uvedba oz. prilagajanje zdravil, usmeritev v dodatne diagnostične postopke in/ali usmeritev v drugo ustrezno nadaljnjo obravnavo (specialist nepsihiatrične stroke, psiholog, klinični psiholog, psihoterapija, program zdravljenja odvisnosti, nevladne organizacije, socialna služba, hospitalna obravnava, izbrani osebni zdravnik). Nudimo začetno psihiatrično obravnavo z možnostjo vključitve v dolgotrajno ambulantno vodenje.

Osebno se lahko na pregled naročite v okviru ordinacijskega časa ambulante.

Malica: v ponedeljek 14.00 - 14.30 ure, ostale dni 11.00 - 11.30 ure.

Telefon za naročanje v ambulanti: 02 88 23 675.
Prosimo, da se izven delovnega časa ambulante v nujnih primerih oglasite v dežurni službi najbližje psihiatrične bolnišnice.

  • Linda Orešnik, dr. med. specialistka psihiatrije
  • Tina Kašnik, dr. med. specialistka psihiatrije
Naročanje

Naročanje na telefonsko številko:

  • 02 88 23 400, interna: 675
Navodila glede napotnic

Napotnice lahko osebno oddate v rednem delovnem času ambulante za psihiatrijo (glejte urnik), izven delovnega časa pa lahko napotnice osebno oddate v nabiralnik pri informacijski pisarni (glavni vhod bolnišnice, pritličje, levo) ali nam jih pošljete po pošti na naslov: Splošna Bolnišnica Slovenj Gradec, Psihiatrična ambulanta, Gosposvetska cesta 1, 2380 Slovenj Gradec.

SPECIALISTKA PSIHIATRIJE
<span>Linda Orešnik</span>, dr. med., specialistka psihiatrije <span>Linda Orešnik</span>, dr. med., specialistka psihiatrije
Linda Orešnik, dr. med., specialistka psihiatrije
Specialistka psihiatrije
<span>Kašnik Tina</span>, dr. med., specialistka psihiatrije <span>Kašnik Tina</span>, dr. med., specialistka psihiatrije
Kašnik Tina, dr. med., specialistka psihiatrije
Srednja medicinska sestra
<span>Mariana Lončar</span>, srednja medicinska sestra <span>Mariana Lončar</span>, srednja medicinska sestra
Mariana Lončar, srednja medicinska sestra
Administrativna delavka
<span>Nina Majcen</span>, administrativna delavka <span>Nina Majcen</span>, administrativna delavka
Nina Majcen, administrativna delavka
stavba-b

Ambulante Splošne bolnišnice Slovenj Gradec