Ambulanta za psihiatrijo

Predstavitev

Obveščamo vas, da Ambulanto za psihiatrijo najdete na novi lokaciji.
Nahaja se v 3. nadstropju kirurškega bloka.

Kako do nas: Skozi glavni vhod na desno do stopnišča, kjer se po stopnicah ali z dvigalom vzpnete v 3. nadstropje. Ambulanta se nahaja desno.

Psihiatrična ambulanta v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec je namenjena odraslim osebam za obravnavo psihiatričnih motenj s poudarkom predvsem na stresnih, anksioznih in razpoloženjskih motnjah pa tudi psihotičnih motnjah in demenci.

Napotnice za pregled in zdravljenje pri psihiatru ne potrebujete, razen v kolikor Vaš osebni zdravnik potrebuje informacijo glede diagnoze, zdravljenja, mnenja o delazmožnosti ali mnenja za invalidsko komisijo in podobno.

Napotnica je smiselna v primeru nujnih pregledov. Če je pregled nujen, Vas pregledamo še isti dan ali v roku nekaj dni odvisno od vašega psihičnega stanja.

Nujnost pregleda je vezana na Vaše psihično stanje (npr. samomorilnost, psihotična simptomatika…) in ne na pravno-formalne okoliščine (npr. za potrebe mnenja za invalidsko ali zdravniško komisijo).

Prosimo, da se za pregled vedno predhodno dogovorite in se držite dogovorjenega termina.

Ob pregledu Vas prosimo, da poveste, če izvid potrebujete za svojega izbranega zdravnika splošne medicine.
Namen prvega pregleda je ocena psihičnega stanja, svetovanje, v kolikor je potrebno tudi uvedba oz. prilagajanje zdravil, usmeritev v dodatne diagnostične postopke in/ali usmeritev v drugo ustrezno nadaljnjo obravnavo (specialist nepsihiatrične stroke, psiholog, klinični psiholog, psihoterapija, program zdravljenja odvisnosti, nevladne organizacije, socialna služba, hospitalna obravnava, izbrani osebni zdravnik). Nudimo začetno psihiatrično obravnavo z možnostjo vključitve v dolgotrajno ambulantno vodenje.

Osebno se lahko na pregled naročite v okviru ordinacijskega časa ambulante.

Malica: v ponedeljek 14.00 - 14.30 ure, ostale dni 11.00 - 11.30 ure.

Telefon za naročanje v ambulanti: 02 88 23 675.
Prosimo, da se izven delovnega časa ambulante v nujnih primerih oglasite v dežurni službi najbližje psihiatrične bolnišnice.

  • Linda Orešnik, dr. med. specialistka psihiatrije
  • Tina Kašnik, dr. med. specialistka psihiatrije
Naročanje

Naročanje na telefonsko številko:

  • 02 88 23 400, interna: 675
Navodila glede napotnic

Napotnice lahko osebno oddate v rednem delovnem času ambulante za psihiatrijo (glejte urnik), izven delovnega časa pa lahko napotnice osebno oddate v nabiralnik pri informacijski pisarni (glavni vhod bolnišnice, pritličje, levo) ali nam jih pošljete po pošti na naslov: Splošna Bolnišnica Slovenj Gradec, Psihiatrična ambulanta, Gosposvetska cesta 1, 2380 Slovenj Gradec.

Vodja ambulante
<span>Linda Orešnik</span>, dr. med. specialistka psihiatrije <span>Linda Orešnik</span>, dr. med. specialistka psihiatrije
Linda Orešnik, dr. med. specialistka psihiatrije
Specialistka psihiatrije
<span>Kašnik Tina</span>, dr. med., specialistka psihiatrije <span>Kašnik Tina</span>, dr. med., specialistka psihiatrije
Kašnik Tina, dr. med., specialistka psihiatrije
Srednja medicinska sestra
<span>Mariana Lončar</span>, srednja medicinska sestra <span>Mariana Lončar</span>, srednja medicinska sestra
Mariana Lončar, srednja medicinska sestra
Administrativna delavka
<span>Nina Majcen</span>, administrativna delavka <span>Nina Majcen</span>, administrativna delavka
Nina Majcen, administrativna delavka
stavba-b

Oddelki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

Ambulante Splošne bolnišnice Slovenj Gradec