Ambulanta za dermatovenerologijo

Naročanje na specialistični pregled pri dermatologu

Obveščamo vas, da zaradi predvidene daljše začasne odsotnosti edine izvajalke dermatovenerološke dejavnosti v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, Ize Jonko, dr. med., spec. dermatovenerologije, z dnem 28.9.2018 prekinjamo naročanje oz. uvrščanje pacientov na čakalni seznam v okviru izvajanja zdravstvenih storitev v dermatovenerološki ambulanti.

S ponovnim naročanjem oz. uvrščanjem bomo pričeli predvidoma v mesecu februarju 2020.

Prosimo, da se za zdravstveno storitev naročite k drugemu izvajalcu (npr. Splošna bolnišnica Celje, Zdravstveni dom Celje, Derma San d.o.o. Celje, UKC Maribor, Zdravstveni dom Velenje – trenutno samo st. nujnosti »redno«, itd.).

Na spletni strani https://zvem.ezdrav.si/e-zdravje je na povezavi »čakalne dobe in prosti termini« na voljo spisek vseh izvajalcev zdravstvene dejavnosti dermatovenerologije, skupaj s podatkom o čakalni dobi in kontaktnimi podatki za naročanje.

Za informacije v dermatovenerološki ambulanti nas lahko pokličete od ponedeljka do petka na telefon št. 02 88 23 486.

Odgovorna oseba za vodenje čakalnih seznamov je Liljana Paradiž.

  • Iza Jonko, dr. med. zdravnik specialist dermatovenerolog

Dermatovenerološka ambulanta je bila v SB Slovenj Gradec ustanovljena februarja 1983. Od vsega začetka poteka delo kot ambulantna dejavnost za zunanje bolnike in konzultantska za bolnike, ki so hospitalizirani na oddelkih bolnišnice.

Od oktobra 1983 je locirana v pritličju otroškega oddelka in ima tri prostore: ambulanto, sobo za posege in administrativni prostor.

Opremljenost ambulante je dobra, tako da lahko sledimo razvoju dejavnosti oziroma doktrinarnim zahtevam. Od vsega začetka imamo elektroskalpel (predvidena je nabava novega aparata z nizkimi radiofrekvenčnimi valovi), tekoči dušik, mikroskop, Woodovo svetilko. Leta 1989 smo pričeli z dermaskopijo pigmentnih znamenj z 10 – kratno povečavo, leta 2006 pa z 20 – kratno povečavo. Od leta 1989 izvajamo tudi obsevalno terapijo z UVAPUR II svetilko, od leta 2004 pa še z Waldmannovo UV 3003 K svetilko. Letos smo izboljšali diagnostiko kronične rane na goleni z uporabo žepnega dopplerja.

V.d. Vodje ambulante
<span>Iza Jonko</span>, dr. med., zdravnik specialist dermatovenerolog <span>Iza Jonko</span>, dr. med., zdravnik specialist dermatovenerolog
Iza Jonko, dr. med., zdravnik specialist dermatovenerolog
stavba-b
Telefon oddelka
 02 882 34 86
Ordinacijski čas ambulante
  • torek, sreda, četrtek, petek od 08.00 do 14.30 ure (dopoldan)
  • ponedeljek od 14.00 do 21.00 ure (dopoldan)
  • prvi torek v mesecu od 13.00 do 20.00 ure

Ambulante Splošne bolnišnice Slovenj Gradec