Ambulanta za dermatovenerologijo

Obvestilo

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec do nadaljnjega ne more več izvajati dermatološke dejavnosti. Paciente vljudno prosimo, da se za dermatološke storitve obrnejo na druge izvajalce.

Na spletni strani https://zvem.ezdrav.si/e-zdravje je na povezavi »čakalne dobe in prosti termini« na voljo spisek vseh izvajalcev zdravstvene dejavnosti dermatovenerologije, skupaj s podatkom o čakalni dobi in kontaktnimi podatki za naročanje.

 

Dermatovenerološka ambulanta je bila v SB Slovenj Gradec ustanovljena februarja 1983. Od vsega začetka poteka delo kot ambulantna dejavnost za zunanje bolnike in konzultantska za bolnike, ki so hospitalizirani na oddelkih bolnišnice.

Od oktobra 1983 je locirana v pritličju otroškega oddelka in ima tri prostore: ambulanto, sobo za posege in administrativni prostor.

Opremljenost ambulante je dobra, tako da lahko sledimo razvoju dejavnosti oziroma doktrinarnim zahtevam. Od vsega začetka imamo elektroskalpel (predvidena je nabava novega aparata z nizkimi radiofrekvenčnimi valovi), tekoči dušik, mikroskop, Woodovo svetilko. Leta 1989 smo pričeli z dermaskopijo pigmentnih znamenj z 10 – kratno povečavo, leta 2006 pa z 20 – kratno povečavo. Od leta 1989 izvajamo tudi obsevalno terapijo z UVAPUR II svetilko, od leta 2004 pa še z Waldmannovo UV 3003 K svetilko. Letos smo izboljšali diagnostiko kronične rane na goleni z uporabo žepnega dopplerja.

stavba-b
Telefon
 .
Ordinacijski čas ambulante

.

Oddelki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

Ambulante Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

mangakakalot