Aktualno

12. maj, Mednarodni dan medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov

12. maj, Mednarodni dan medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov

Letošnji mednarodni dan medicinskih sester poteka pod geslom Glas medicinskih sester: vlaganje v zdravstveno nego in spoštovanje pravic medicinskih sester za zagotovitev svetovnega zdravja. Vlaganje v medicinske sestre in v njihovo znanje je vlaganje v napredek in svetovno zdravje ter v zagotovitev kakovostne in varne zdravstvene oskrbe pacientov.

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec nenehno izboljšujemo delovne pogoje, intenzivno pridobivamo kader zdravstvene nege, omogočamo kadrovske štipendije ter skrbimo za redna izobraževanja zaposlenih. Poleg odgovorne in varne zdravstvene oskrbe so izjemnega pomena tudi spoštljivi medsebojni odnosi na vseh ravneh., ki nam omogočajo osebno in strokovno rast ter najboljše izide zdravljenja za paciente.

Ob mednarodnem prazniku iskreno čestitamo vsem izvajalcem zdravstvene nege in izrekamo zahvalo za vsakodnevno požrtvovalno in odgovorno delo s pacienti, za izjemno moč sodelovanja in povezovanja v cilju varne zdravstvene nege, zlasti za vse napore v boju z epidemijo.

Dokumenti za prenos

Oddelki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

gogoanime