Aktualno

DNEVI CEPLJENJA

DNEVI CEPLJENJA

Spoštovane občanke, spoštovani občani, drage Korošice, dragi Korošci,

pred nami so praznični dnevi, ki kar kličejo po druženju, izmenjavi pozdravov, dobrih želja in voščil. Dnevi, ko se bomo srečevali s starši, sorodniki, svojci, prijatelji. S tem pa bo tudi več možnosti za okužbo z virusom SARS-CoV-2. Prijetna praznična snidenja so lahko ob upoštevanju pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in drugih zaščitnih ukrepov bistveno varnejša. Vsi, prav vsi, lahko prispevamo k zajezitvi širjenja, če dosledno in pravilno skrbimo za higieno kašlja, umivanje in razkuževanje rok, upoštevamo medsebojno razdaljo in nosimo zaščitno masko.

Izjemnega pomena je, da v primeru pojava simptomov prehladnega obolenja ostanemo doma in čim prej opravimo PCR-testiranje, četudi smo cepljeni ali smo bolezen že preboleli.

Razumemo, da je skrb za zdravje v normalnih časih stvar vsakega posameznika, v času epidemije pa postane še toliko bolj stvar skupnosti. Zato naša pozornost ne more biti namenjena zgolj posameznikom, temveč ukrepi zadevajo celotno skupnost. Znanost je namreč tista, ki ji v teh razmerah moramo zaupati. Nasprotujoče si informacije pa z željo po senzacionalizmu delujejo pogosto ali predvsem zavajajoče.

V dnevih cepljenja, ki jih je v zadnjih dneh iztekajočega se leta 2021 pripravilo Ministrstvo za zdravje v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje in zdravstvenimi ustanovami po vsej državi, tudi na območju statistične regije Koroška, vas vabimo, da se pridružite vsem, ki so se že odločili zaščititi pred najtežjimi oblikami prebolevanja bolezni covid-19, saj si želimo, da v novo leto 2022 zakorakamo bolj sproščeno in z manjšimi družbenimi posledicami.

Korošci si znamo prisluhniti. Prebili smo se že skozi mnoge izzive, zato smo prepričani, da se lahko tudi v teh neobičajnih in neprijetnih časih obnašamo odgovorno, sočutno in razumno. Zato naj bodo dnevi cepljenja motivacija tistim, ki odločitve bodisi niste želeli ali zmogli sprejeti že prej. Cepite se lahko v vseh svojih najbližjih zdravstvenih ustanovah, ki bodo v teh dneh delovale tudi dlje kot običajno, tudi ob podpori lokalnih skupnosti in regijskih institucij.

Vsem želimo lepo preživete božične in novoletne praznike, v upanju na lepše in boljše novo leto pa vam kličemo: ukrenimo vse, da ostanemo zdravi!

Koroški zdravstveni domovi,
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec,
Nacionalni inštitut za javno zdravje, Območna enota Ravne na Koroškem in
Svet županov koroške regije

Oddelki Splošne bolnišnice Slovenj Gradec

123movies